tirsdag den 13. april 2010

Tales of Murder and Dust (PÅ PROGRAMMET)




Sekstetten Tales of Murder and Dust formår at flette lyden af støv, ørken, skumring, skygger, månen, og cowboys sammen til en række stemningsfulde, dragende og filmiske kompositioner. Lydbilledet er intenst og til tider hypnotisk, hvilket opfordrer til, at publikum både lytter til, føler og følger musikken hele vejen ind under huden.

“Når TOMAD trækker al tempoet ud, og lader det forblæste og støvede stå tilbage, kan de noget helt unikt. De lange mellemspil, hvor guitarerne glider helt ud til hjørnerne, og violinen antyder mere end spiller, fungerer simpelthen så godt….”

Skriver Gaffas anmelder om en koncert i København tidligere på året.

I starten af 2009 udgav Tales of Murder and Dust EP’en Peyote, som ligeledes fik flere rosende ord i Gaffa med på vejen som månedens demo:

Guitarflader, twang og akustisk spil lægges i lag oven på de meget monotone trommer med masser af rum. Nogle gange er der også vokal, men den virker sjældent særlig vigtig i det samlede lydbillede. Sangene er skrevet med sikker hånd, og de gode melodier lider ikke under af, at stemningen er vægtet højere i mikset. Det hele holdes langt nede i tempo, men det bliver ikke kedeligt på noget tidspunkt.... Trommernes brug af tamburin og kantslag er lækkert, og trækker også tankerne hen på ting som Black Angels.”

Soundvenue skrev dette om Ep’en da de valgte TOMAD til Soundvenue selected:

”Rent stilmæssigt lyder gruppens hjemsøgte sange som en blanding af spaghetti-westerns, Mazzy Star og lange ensomme nætter i en hytte på ødemarken. Man trakteres både med folk-agtige melodier, klagende narkotisk countryrock, messende flerstemmig sang og pletvise doser af den fineste, knitrende guitarstøj.”

Ep’en fik også en rosende anmeldelse med i det Århusianske musik blad Geiger:

”Det er musik, man har lyst til at synke ned i. En musik, der svøber sig om én”.

Bandet fra Århus har delt scene med navne som Crystal Stilts, Wooden Shjips og The Blue Angel Lounge. Derudover spillede Tales of Murder and Dust til Århus Festuge 2009. Det er planen at Tales of Murder and Dust udgiver nyt materiale i løbet af 2010.

Bandmedlemmer:

Kathrine Kaspersen – Violin, vokal

Kristoffer Vilsgaard – Guitar, vokal

Simon Toftdahl – Bas, vokal

Kasper Resen – Orgel, percussion

Jacob Jensen – Trommer

Christian Sinding Søndergaard – Guitar, vokal

Myspace:

http://www.myspace.com/talesofmurderanddust

Ingen kommentarer:

Send en kommentar